Trenutni status
Niste prijavljeni
Cijena
9.90 EUR
Počnite
This kurs is currently closed

Tipične njemačke rečenice za svaku situaciju

Važne rečenice na njemačkom jeziku za apsolutne početnike, odnosno tipične njemačke rečenice koje ste do sada i sami vjerovatno čuli ili izgovorili. Ove rečenice će vam pomoći u svakodnevnom sporazumijevanju, svejedno da li želite zakazati termin kod ljekara, dojaviti kvar u stanu, naručiti u restoranu ili objasniti frizeru kakvu frizuru želite. U našem kursu naučit ćete 1000 tipičnih njemačkih rečenica kojima možete zadiviti sagovornike u različitim situacijama. Osim toga:

  • imati manje prepreka u razgovoru sa izvornim govornicima
  • steći više samopouzdanja kada govorite njemački
  • naučiti i primijeniti strategije koje će vam pomoći da prevladate strah od govora
  • utvrditi koliko je Vaš njemački jezik zaista dobar
  • poboljšati svoju gramatiku i rječnik
  • ne bojati se druženja sa na poslu i privatno

Ponekad, posebno kada jezik počnete učiti sami, možete pokupiti zanimljive i zabavne riječi iz rječnika na štetu ključnih informacija koje su esencijalne za svakodnevni život u Njemačkoj. Ovo potencijalno može i te kako utjecati Vaš društveni život u Njemačkoj. Ali ne očajavajte. Upišite ovaj kurs kako biste naučili tipične njemačke rečenice,  te neke od najvažnijih fraza koje su vam potrebne za funkcionisanje u svakodnevnom životu u Njemačkoj, fraze zbog kojih ćete zvučati poput ljudi kojima je njemački maternji jezik.

Osim što ćete naučiti uobičajene fraze koje će vam trebati za snalaženje u svakodnevnom životu u Njemačkoj, korisno je znati i uobičajene idiome i pojmove i kombinacije, koje nemaju smisla kad se prevode na vaš maternji jezik. Poznavanje idioma i važnih fraza odvojit će vas od gomile onih koji govore “školski” njemački, a vi ćete se istaknuti kao neko ko je očito radio na tome da dublje uđe u jezik i otkrije njegove tajne.

Svaku lekciju prate audio-datoteke u .mp3 formatu, tako da možete vježbati pravilan izgovor sa što manje akcenta. Naš “ubica akcenta” vam omogućava snimanje i slušanje vlastitog izgovora.