Nordrhein-Westfalen ( Sjeverna Rajna – Vestfalija ) je zemlja različitosti, sa snažnim ekonomskim centrima, živahnim metropolama i opuštajućim prirodnim predjelima. Ova savezna pokrajina (Bundesland) je jedan od najjačih industrijskih regiona na svijetu i ima jedan od najbogatijih kulturnih pejzaža u Evropi.

Düsseldorf

Düsseldorf je glavni grad Sjeverne Rajne-Vestfalije

Nordrhein-Westfalen je najnaseljenija savezna država Njemačke, koja se prostire na zapadu zemlje. Ova regija obuhvaća industrijska središta, kao što su Köln, Düsseldorf i Essen, ali i prekrasne prirodne krajolike i bogatu kulturnu baštinu.

Veliki gradovi i njihove znamenitosti

Nordrhein-Westfalen obiluje gradovima koji nude raznolike kulturne i turističke atrakcije. Neke od najpoznatijih znamenitosti uključuju Kölner Dom u Kölnu, moderne arhitektonske zgrade Medienhafena u Düsseldorfu te industrijsku baštinu Zollvereina u Essenu.

Prirodne ljepote Nordrhein-Westfalena

Uz urbane centre, Nordrhein-Westfalen nudi i brojne prirodne atrakcije. Eifel, Teutoburger Wald i Sauerland nude prekrasne krajolike za planinarenje, biciklizam i opuštanje. Također, regija je poznata po svojim prekrasnim rijekama, kao što su Rajna i Ruhr, koje nude brojne aktivnosti na vodi.

Kulturna baština i muzeji

Nordrhein-Westfalen je dom mnogim muzejima, galerijama i kulturnim institucijama. Posjetitelji mogu uživati u umjetnosti i kulturi u Ludwig Museumu u Kölnu, Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen u Düsseldorfu ili Folkwang Museumu u Essenu.

Festivali i događaji

Tijekom cijele godine, Nordrhein-Westfalen nudi razne festivale i kulturne događaje koji privlače posjetitelje iz cijelog svijeta. Neki od najpoznatijih događaja uključuju Kölner Karneval, jedan od najvećih karnevala u Europi, Düsseldorfski Japantag, koji slavi njemačko-japanske veze, te poznati festival Parookaville, koji se održava u Weezeu i privlači ljubitelje elektronske glazbe iz cijelog svijeta.

Gastronomija Nordrhein-Westfalena

Regija Nordrhein-Westfalen poznata je po svojoj ukusnoj i raznolikoj gastronomiji. Ovdje možete uživati u tradicionalnim njemačkim jelima, kao što su Sauerbraten i Reibekuchen, ali i otkriti lokalne specijalitete poput Kölsch piva. Ne propustite isprobati razne poslastice, kao što su Aachener Printen ili Düsseldorfske Altbierbowle.

Nordrhein-Westfalen nudi brojne atrakcije, od velikih gradova s impresivnim znamenitostima do prekrasnih prirodnih krajolika i bogate kulturne baštine. Ova regija pruža raznovrsne turističke mogućnosti i doživljaje, kao što su festivali, gastronomija i povijesne znamenitosti. Bez obzira jeste li zaljubljenik u kulturu, ljubitelj prirode ili entuzijast gastronomije, Nordrhein-Westfalen ima nešto za svakoga. Planirajte svoju posjetu ovoj fascinantnoj njemačkoj regiji i otkrijte sve što nudi.

Osnovne informacije o Sjevernoj Rajni Vestfaliji

Glavni grad Düsseldorf
Površina 34.112,52 km²
Populacija 17.865.516 stanovnika
Važne privredne grane Inženjering
Proizvodnja metalnih proizvoda
Proizvodnja i prerada metala
Hemijska industrija
Zdravstvo
Logistika
Kreditno i osiguranje
Informisanje i komunikacije
Informacije o pokrajini

NRW.de
Portal sa informacijama o NRW-u (njemački, engleski, francuski, holandski, turski)
nrw.de

NRW ulaže
Činjenice i podaci o lokaciji preduzeća u NRW (njemački, engleski, japanski, ruski, turski)
nrwinvest.com/de/home/

Usluge za useljenike

Integracija u Nordrhein-Westfalen
Savjeti za međunarodne radnike o temama kao što su rad, obrazovanje i promocija (njemački)
mkffi.nrw/integration

Centri za priznavanje i savjetovanje
Prve kontaktne tačke za priznavanje diploma stečenih u inostranstvu (njemački)
Kontakte und Informationen

IHK stručnjaci prate Nordrhein-Westfalen
Informacije o potražnji stručne radne snage po regijama i sektorima (njemački)
ihk-fachkraefte-nrw.de

welcome.ruhr
Detaljne informacije o radu, životu i učenju u Rurskoj oblasti. (njemački, engleski)
welcome.ruhr

Dobrodošli u Servisni centar Essen
Servisni centar za međunarodne stručnjake (nemački, engleski)
Welcomecenter Essen