Sadržaj
+
das Abdomen
abdomen, trbuh

Substantiv · Neutral · Fremde Endungen

Gramatika imenice Abdomen
Genitiv Singular das Abdomen
Plural die Abdomina
Dativ Plural den Abdomina

Značenje imenice Abdomen

Abdomen je anatomski pojam koji označava dio tijela između prsa i zdjelice. Evo nekoliko zanimljivosti i detaljnijih objašnjenja:

  1. Središnji dio tijela : Abdomen je centralni dio ljudskog tijela i sadrži mnoge vitalne organe, uključujući želudac, jetru, gušteraču, crijeva i bubrege.
  2. Zaštita unutrašnjih organa : Abdominalni zid, koji se sastoji od slojeva mišića i vezivnog tkiva, štiti unutrašnje organe i podržava trup.
  3. Važnost u dijagnostici : Mnogi simptomi i bolesti manifestiraju se kroz promjene u abdomenu, što je ključno područje za dijagnostiku u medicini.

Der Bauch ist ein zentraler Bereich des menschlichen Körpers, der viele lebenswichtige Organe enthält. Trbuh je centralni dio ljudskog tijela koji sadrži mnoge vitalne organe.

Die Bauchwand schützt die inneren Organe und unterstützt den Rumpf. Abdominalni zid štiti unutrašnje organe i podržava trup.

Viele Symptome und Krankheiten manifestieren sich durch Veränderungen im Bauchbereich. Mnogi simptomi i bolesti manifestiraju se kroz promjene u abdomenu.

Ove informacije pružaju uvid u važnost i složenost abdomena u ljudskom tijelu.

Sinonimi za imenicu Abdomen

Sinonimi uključuju nekoliko pojmova:

  1. Bauch (stomak): Ovo je najčešći sinonim za "Abdomen" na njemačkom jeziku. Koristi se u svakodnevnom govoru za opis trbušnog područja.
  2. Unterleib (donji dio trbuha): Ovaj izraz se također koristi kao sinonim za abdomen, posebno u kontekstu donjeg dijela trbuha.
  3. Magen (želudac): Iako "Magen" konkretno znači želudac, ponekad se u svakodnevnom govoru koristi za opis cijelog abdominalnog područja.

Bauch ist der gebräuchlichste Begriff für Abdomen im deutschen Alltagssprache. Bauch je najčešći izraz za Abdomen u njemačkom svakodnevnom govoru.

Unterleib wird auch als Synonym für das Abdomen verwendet, besonders im Kontext des unteren Bauchbereichs. Unterleib se također koristi kao sinonim za abdomen, posebno u kontekstu donjeg dijela trbuha.

Magen wird manchmal im übertragenen Sinn verwendet, um das gesamte Bauchbereich zu beschreiben. Magen se ponekad u prenesenom značenju koristi za opis cijelog abdominalnog područja.

Ovi sinonimi pokazuju kako se isti anatomski pojam može različito opisivati u medicinskom kontekstu i u svakodnevnom jeziku.

Riječi dana