Die Verkehrskontrolle

Kontrola saobraćaja

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Max fährt mit seinem Fahrrad durch die Stadt. Es ist ein sonniger Tag und er genießt die Fahrt. Plötzlich sieht er vor sich eine Polizeikontrolle.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Max vozi svoj bicikl kroz grad. Sunčan je dan i uživa u vožnji. Odjednom, ispred sebe vidi policijsku kontrolu.

Policajac maše Maxu da mu priđe. „Dobar dan, danas provodimo kontrolu prometa. Mogu li molim te provjeriti tvoje zvono za bicikl i svjetla?“, pita policajac ljubazno. Max klima glavom i pokazuje policajcu svoju opremu za bicikl.

Policajac provjerava zvono i svjetla. Sve radi besprijekorno. „Vrlo dobro, Max. Važno je da sve na biciklu funkcioniše kako bi sigurno putovao“, kaže policajac.

Max se osjeća malo ponosno jer uvijek pazi da je njegov bicikl u dobrom stanju. „Hvala, gospodine policajac. Uvijek pazim na svoj bicikl“, odgovara Max.

Policajac se osmjehuje i daje Maxu mali reflektirajući stiker za njegov bicikl. „To je za tebe, da budeš dobro vidljiv i u sumrak“, kaže on.

Max se zahvaljuje i odmah lijepi stiker na svoj bicikl. Oprašta se od policajca i nastavlja vožnju.

Kad dođe kući, priča svojoj majci o kontroli prometa. Ona je sretna što Max uvijek dobro održava svoj bicikl. „Ti si odgovoran biciklist“, kaže ona i osmjehuje se.

Max se osjeća dobro. Sada zna da ne samo da brine o svojoj sigurnosti, već je i dobar primjer drugima. Raduje se mnogim daljnjim sigurnim vožnjama na svom biciklu.

Možda Vas interesuje