Meine neue Bassgitarre und der Online-Musikkurs

Moja nova bas gitara i online muzički kurs

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Max hat sich eine Bassgitarre bestellt und heute ist sie endlich angekommen. Er ist sehr aufgeregt, denn er hat vor, das Spielen über einen Online-Kurs und YouTube-Videos zu lernen. Die Gitarre glänzt im Licht und fühlt sich gut in seinen Händen an.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Max je naručio bas gitaru i danas je konačno stigla. Veoma je uzbuđen jer planira da uči svirati preko online kursa i YouTube videa. Gitara se sjaji na svjetlu i dobro leži u njegovim rukama.

Prvo, Max gleda početnički video na YouTubeu. Učitelj sve objašnjava vrlo polako i jasno. Max prati uputstva i uči kako pravilno držati gitaru i trzati žice.

Nakon što je naučio osnove, Max započinje sa svojim prvim online kursom. Kurs je uzbudljiv i izazovan. Max svira jednostavne melodije i vježba svaki dan.

Ponekad je teško, ali Max ne odustaje. Zna da je vježbanje važno. Njegovi prsti postaju spretniji i tonovi zvuče sve bolje svakim danom.

Max također upoznaje druge bas gitariste online. Razmjenjuju savjete i motivišu jedni druge. Max se osjeća kao dio zajednice.

Svake sedmice uči nove pjesme. Planira uskoro svirati svoju prvu pjesmu pred svojim prijateljima. Pomisao na to ga malo nervira, ali isto tako i veoma ponosi.

Vremenom, Max postaje sve bolji. Uživa u pravljenju muzike i učenju nečeg novog. Bas gitara postala je njegov omiljeni instrument.

Jednog dana, Max svira svoj prvi koncert za svoju porodicu i prijatelje. Oni su impresionirani i aplaudiraju glasno. Max se smješka i zna da se sav trud isplatio.

Možda Vas interesuje