Die lange Fahrt nach Dresden

Duga vožnja do Drezdena

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Herr Müller ist aufgeregt, denn heute fährt er mit seinem Auto nach Dresden. Es sind 550 Kilometer zu fahren. Er hat seinen Wagen überprüft und ist bereit, loszufahren.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Gospodin Müller je uzbuđen jer danas vozi svojim autom do Dresdena. Pred njim je 550 kilometara. Provjerio je svoj automobil i spreman je za polazak.

Sunce sija i saobraćaj je miran. Gospodin Müller sluša muziku i uživa u vožnji. Ali, nakon nekoliko sati, upalila se upozoravajuća lampica: gorivo je na izmaku.

„Vrijeme je za pauzu i dolijevanje goriva“, misli gospodin Müller i skreće prema najbližoj benzinskoj stanici. Benzinska stanica nije previše puna i brzo nalazi slobodnu pumpu.

Dok njegov automobil tanka, gospodin Müller odlazi u prodavnicu na benzinskoj stanici. Kupuje kafu i sendvič. „Mala okrepa za nastavak puta“, govori sam sebi.

Osnažen nastavlja svoju vožnju. Pejzaž je predivan i raduje se što je odlučio voziti ovim putem.

Kilometri prolaze, i uskoro navigacija pokazuje da Dresden nije daleko. Gospodin Müller se osjeća pomalo umorno, ali i sretno zbog ugodne vožnje.

Kada stigne u Dresden, već je kasno. Gradski svjetla sjaje i gospodin Müller je impresioniran lijepim pogledom. Pronalazi svoj hotel i razmišlja o dugom danu koji je iza njega.

„To je bilo predivno putovanje“, misli prije nego što zaspi. Veseli se istraživanju Dresdena sljedećeg dana i novim avanturama koje ga čekaju.

Možda Vas interesuje