Aidas neuer Start in Deutschland als Krankenschwester

Aidin novi početak u Njemačkoj kao medicinska sestra

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Aida ist aus ihrem Heimatland nach Deutschland gekommen, um als Krankenschwester zu arbeiten. Alles ist neu und aufregend für sie, aber sie weiß, dass sie zuerst eine wichtige Sache regeln muss: das Gesundheitswesen.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Aida je došla iz svoje domovine u Njemačku da radi kao medicinska sestra. Sve je novo i uzbudljivo za nju, ali zna da prvo mora riješiti važnu stvar: zdravstveno osiguranje.

Ona se informiše se o različitim zdravstvenim osiguranjima i na kraju se odlučuje za Barmer. Čula je da Barmer nudi mnoge prednosti i posebno dobre usluge za medicinsko osoblje.

Aida posjećuje filijalu Barmera. Zaposlenici su ljubazni i pomažu joj da popuni sve potrebne formulare. Aida se osjeća dobro savjetovana i drago joj je što se odlučila za Barmer.

Sa svojom novom zdravstvenom karticom u ruci, Aida se osjeća sigurnije. Zna da će u slučaju bolesti biti dobro zbrinuta. Sada se može u potpunosti koncentrisati na svoj novi posao kao medicinska sestra.

Na prvom radnom danu, Aida je malo nervozna, ali i vrlo motivisana. Upoznaje svoje nove kolege i brzo se osjeća dobrodošlo. Njeno znanje i iskustvo su cijenjeni.

U narednim sedmicama, Aida uči mnogo novih stvari. Također poboljšava svoj njemački i uči više o njemačkoj kulturi. Njena odluka da dođe u Njemačku osjeća se ispravno svakog dana.

Nakon posla, Aida ponekad šeta. Uživa u lijepim parkovima i svježem zraku. Zahvalna je za priliku koju je dobila i za sigurnost koju joj pruža Barmer.

Aida optimistično gleda u budućnost. Dobro je započela svoj život u Njemačkoj i raduje se nastavku svoje profesionalne i lične putanje.

Možda Vas interesuje