Familienessen voller Überraschungen

Porodična večera puna iznenađenja

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Das Abendessen bei Familie Müller war immer ein lebhaftes Ereignis, besonders wenn alle Kinder am Tisch saßen. Die Eltern, Sarah und Markus, hatten alle Hände voll zu tun, um sicherzustellen, dass das Essen nicht in einer Essenschlacht endete. Trotz der gelegentlichen Kleckereien und Lacher, war es eine Zeit der Gemeinschaft und des Teilens.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Večera u porodici Müller uvijek je bila živahna prilika, posebno kada su sva djeca sjedila za stolom. Roditelji, Sarah i Markus, imali su pune ruke posla da osiguraju da večera ne završi kao bitka hranom. Uprkos povremenim prosipanjima i smijehu, to je bilo vrijeme zajedništva i dijeljenja.

Te večeri, Sarah je isprobala novi recept. Mirisi svježeg povrća i pečene piletine ispunili su kuhinju. Djeca, znatiželjna i malo skeptična, promatrala su novo jelo koje je bilo predstavljeno na sredini stola.

Najstarija kćerka, Marie, bila je prva koja je bila dovoljno hrabra da uzme zalogaj. Njene oči su se zasvijetlile i odmah su joj drugi slijedili primjer. Razgovori o danu, male anegdote i povremeno kikotanje ispunili su prostoriju.

Markus, pokušavajući unijeti malo reda u veselo haos, ispričao je o svom danu u uredu. Ali nakon nekoliko rečenica, prekinula ga je živahna diskusija o predstojećem školskom izletu. Svako je želio ispričati svoju priču, a Markus je samo nasmijano gledao, zadovoljan energijom svoje djece.

Kada je večera završila, svi su pomogli u pospremanju. Bilo je nepisano pravilo da svako doprinosi. Dok su se tanjuri sklanjali, već su planirali sljedeću zajedničku večeru.

Tako je završio još jedan dan u Müllerima – sa punim stomacima, toplim srcima i osmijehom zadovoljne porodice. Usred svakodnevne vreve, našli su vremena da se povežu, podijele priče i smiju se malim radostima života.

Možda Vas interesuje