Ein Tag im Schwimmbad

Jedan dan na bazenu

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Die Sonne stand hoch am Himmel, als Anna und ihre Freunde das örtliche Schwimmbad betraten. Ein Tag voller Sonne, Spritzer und Gelächter lag vor ihnen. Die Aufregung war greifbar, als sie ihre Sachen ablegten und sich auf die Sonnenliegen verteilten.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Sunce je bilo visoko na nebu kad su Anna i njeni prijatelji ušli u lokalni bazen. Pred njima je bio dan pun sunca, prskanja i smijeha. Uzbuđenje je bilo opipljivo dok su ostavljali svoje stvari i raspoređivali se na ležaljke za sunčanje.

Anna je navukla svoje naočare za plivanje i zaronila u hladnu vodu. Voda ju je obavijala kao nježan zagrljaj, i s svakim zamahom osjećala je kako stres prošle sedmice nestaje. Voljela je plivati svoje krugove, okružena umirujućim plavetnilom vode.

Nakon nekoliko krugova, odlučili su napraviti pauzu i nešto pojesti. Dok su sjedili na rubu bazena, posmatrali su druge posjetioce: igrajuću djecu, opuštene plivače i povremeno hrabre skakače sa skakaonice.

Popodne su se odvažili na vodene tobogane. Adrenalin je rastao dok su se penjali stepenicama, a zatim hrabro klizili niz krivine i zavoje tobogana. Svaki smijeh i svaki krik bio je znak bezbrižne radosti.

Kako je sunce počelo zalaziti, osjećali su se umorno, ali sretno. Prikupili su svoje stvari i polako se uputili kući, koža im još topla od sunca, a kosa mokra i slana od vode.

Na putu kući, jedva su razgovarali, svaki potopljen u topao osjećaj zadovoljstva. Ovaj dan na bazenu bio je više od samo pauze od svakodnevice; bio je to podsjetnik na jednostavne radosti života, koje se nalaze u zajedništvu i jasnoj, hladnoj vodi.

Možda Vas interesuje