Das Problem mit der kaputten Dusche

Problem sa pokvarenim tušem

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Jeden Morgen dasselbe Problem: Pauls Dusche funktioniert nicht. Er dreht den Hahn auf, aber es kommt nur ein kleines Rinnsal. Paul weiß, dass er sich etwas einfallen lassen muss, denn ohne seine Morgen-Dusche fühlt er sich nicht frisch.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Svako jutro isti problem: Paulov tuš ne radi. Otvori slavinu, ali teče samo mala strujica. Paul zna da mora nešto učiniti, jer se bez jutarnjeg tuširanja ne osjeća svježe.

Razmišlja što bi mogao učiniti. Vodoinstalater može doći tek za par dana. „Možda bih mogao pitati svog susjeda“, razmišlja Paul. Ne sviđa mu se ta ideja previše, ali hitno mu je potrebno rješenje.

Stoga Paul odlazi svom susjedu gospodinu Mülleru. „Dobro jutro, gospodine Müller. Imam problem sa svojim tušem. Bi lih mogao kod Vas tuširati dok mi se tuš ne popravi?“, pita Paul uljudno. Gospodin Müller se nasmiješi i kaže: „Naravno, nema problema.“

Paul je olakšan i zahvalan. Sljedećih dana tušira se kod gospodina Müllera. Malo je neobično, ali Paul se prilagođava. Shvaća koliko je funkcionalan tuš važan za njegov početak dana.

Konačno dolazi dan kada vodoinstalater popravlja Paulov tuš. Paul je sretan kada vidi vodu kako opet normalno teče. Zahvaljuje se vodoinstalateru i gospodinu Mülleru na gostoprimstvu.

Sljedećeg jutra Paul uživa u svom tuširanju do maksimuma. Voda šumi, i Paul se osjeća kao nov. Naučio je cijeniti male stvari u životu – kao što je dobro funkcionalan tuš.

„Ponekad shvatiš koliko je nešto važno tek kada to nemaš“, razmišlja Paul dok se sprema za dan. Drago mu je što je ova mala avantura sada iza njega.

Možda Vas interesuje