Ein Besuch beim Arzt

Posjeta ljekaru

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Das Kratzen im Hals und das stetige Fieber waren unübersehbare Zeichen: Die Grippe hatte mich erwischt. Widerwillig erkannte ich, dass mein Zustand mehr als nur eine Erkältung war und dass ich ärztliche Hilfe brauchte. Mit schweren Gliedern und einem Kopf, der sich anfühlte wie in Watte gepackt, machte ich mich auf den Weg zum Arzt.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Grlobolja i konstantna groznica bili su očigledni znakovi: Gripa me uhvatila. Nerado sam priznao da moje stanje nije samo obična prehlada i da mi je potrebna ljekarska pomoć. Sa teškim udovima i glavom koja se osjećala kao da je umotana u vatu, krenuo sam prema doktoru.

Kada sam stigao u ordinaciju, tipična tišina prostora, prekidana povremenim kašljem i šaputanjem, ispunila me je osjećajem iščekivanja. Kada sam čuo svoje ime, ustao sam i pratio medicinsku sestru do doktorove sobe. Doktor me dočekao sa smirujućim osmijehom koji je malo ublažio moju napetost.

Nakon temeljitog pregleda, doktor je potvrdio moje sumnje: zaista je bila gripa. Propisao mi je lijekove i savjetovao puno odmora i unos tekućine. Njegov miran i kompetentan način dao mi je osjećaj da sam u dobrim rukama.

Na putu kući, držeći recepte čvrsto u ruci, i dalje sam se osjećao slabo, ali i olakšano. Znao sam da će naredni dani biti ispunjeni odmorom i oporavkom. Pomisao na umotavanje u deke i davanje pauze užurbanom svakodnevnom životu odjednom je imala nešto utješno.

Kada sam stigao kući, pripremio sam sebi čaj i udobno se smjestio. Gripa mi je pružila neočekivanu pauzu, vrijeme u kojem sam morao staviti svoje tijelo i zdravlje na prvo mjesto.

U narednim danima prepustio sam se odmoru, utješen sviješću da će lijekovi i njega pokazati svoje djelovanje. Taj posjet doktoru, koliko god bio neželjen, dao mi je važan podsjetnik: Zdravlje je naše najvrjednije bogatstvo.

Možda Vas interesuje