Mein Leben in der WG mit zwei Mitstudenten

Moj život u zajedničkom stanu sa dvoje cimera

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Ich wohne in einer WG (Wohngemeinschaft) mit zwei anderen Studenten, Tom und Anna. Wir teilen uns eine große Wohnung in der Nähe der Universität. Das Leben in der WG ist meistens lustig und wir helfen uns gegenseitig.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Živim u zajedničkom stanu (WG) sa dvoje drugih studenata, Tomom i Anom. Dijelimo veliki stan u blizini univerziteta. Život u WG-u je uglavnom zabavan i međusobno si pomažemo.

Tom je vrlo uredan i uvijek se brine da kuhinja bude čista. Ana je majstorica za pečenje i često nas iznenadi svojim ukusnim kolačima. Ja sam zadužen/a za biljke i brinem se da naša mala zelena oaza uvijek lijepo izgleda.

Ponekad dođe do malih svađa, na primjer, kada neko zaboravi iznijeti smeće. Ali uvijek razgovaramo o tome i brzo pronađemo rješenje. Znamo da je dobra komunikacija ključ mirnog suživota.

Često učimo zajedno i međusobno se motivišemo. Kada jedan od nas ima ispit, ostali pripremaju podršku u obliku snackova i pića. Nismo samo cimeri, već i tim.

Vikendom često kuvamo zajedno i organizujemo WG-večeri, gledamo filmove ili igramo igre. Lijepo je doći kući nakon dugog dana studiranja i znati da nisi sam/a.

Iako ponekad imamo različita mišljenja, poštujemo jedni druge i učimo jedni od drugih. Kroz život u WG-u naučio/la sam mnogo o timskom radu i toleranciji.

Zahvalan/a sam za vrijeme provedeno sa Tomom i Anom u našem WG-u. To su mali trenuci smijeha, učenja i druženja koji čine život u WG-u tako posebnim.

Iako ćemo možda nakon studija krenuti različitim putevima, siguran/a sam da ćemo ove uspomene uvijek čuvati u svojim srcima. Život u WG-u je jedinstvena avantura.

Možda Vas interesuje