Mein Einkauf bei Aldi

Moja kupovina u Aldiju

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Heute ist Samstag und ich muss zum Einkaufen gehen. Meine Mutter hat mir eine Liste gegeben und gesagt, ich soll zum Aldi in unserer Nähe gehen. Ich nehme meinen Rucksack und die Einkaufsliste und mache mich auf den Weg.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Danas je subota i moram ići u kupovinu. Moja majka mi je dala listu i rekla da odem do Aldija u našoj blizini. Uzimam svoj ruksak i spisak za kupovinu i krećem.

Kada stignem u Aldi, uzimam kolica za kupovinu i počinjem tražiti stvari sa liste. Prvo idem do police s voćem i povrćem. Jabuke izgledaju svježe i ukusno, pa ih stavljam u kolica.

Zatim idem do mliječnih proizvoda. Pronalazim jogurt koji moja mlađa sestra toliko voli i mlijeko koje pijemo svako jutro. Provjeravam listu da se uvjerim da nisam ništa zaboravio.

Sljedeća stanica je odjeljak s kruhom. Biram svježi integralni kruh i nekoliko peciva za doručak. Volim miris svježeg kruha.

Sada idem na kasu. Kasir je ljubazan i brzo skenira sve artikle. Plaćam i pažljivo pakujem sve u svoj ruksak i vrećicu za kupovinu.

Na putu kući osjećam se dobro jer sam pomogao svojoj majci. Razmišljam o tome kako će večera biti ukusna s ovim svježim sastojcima.

Kada dođem kući, moja majka mi pomaže da raspakujem kupovinu. Zadovoljna je onim što sam kupio i zahvaljuje mi.

Drago mi je što sam pronašao sve sa liste. Kupovina u Aldiju bila je jednostavna i dobili smo sve što nam je trebalo. Sada možemo uživati u vikendu.

Možda Vas interesuje