Schneeräumung vor meiner Wohnung

Čišćenje snijega ispred mog stana

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Die ganze Nacht hat es geschneit und jetzt liegt eine dicke Schneedecke vor meinem Haus. Heute bin ich an der Reihe, den Gehweg zu räumen. Ich ziehe mich warm an, nehme die Schneeschaufel und gehe hinaus in die Kälte.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Cijelu noć je padao snijeg i sada je ispred moje kuće debeli sloj snijega. Danas je moj red da očistim trotoar. Obučem se toplo, uzmem lopatu za snijeg i izađem u hladnoću.

Snijeg škripi pod mojim nogama dok počinjem da lopatam. Hladno je, ali svjež zrak prija. Vidim kako se djeca igraju u snijegu i čujem njihov smijeh. To me nasmiješi.

Nakon nekog vremena, put je skoro slobodan. Ruke mi se osjećaju teško, ali sam ponosan na ono što sam postigao. Susjedi prolaze i zahvaljuju mi. To me čini sretnim i osjećam kako zajednica drži zajedno.

Na kraju posipam sol na put da niko ne posklizne. Sada sve izgleda sigurno i čisto. Vraćam lopatu i ulazim na toplinu.

Unutra si napravim vruću čokoladu i gledam kroz prozor. Snijeg se sjaji na suncu i izgleda prekrasno. Osjećam se dobro jer sam završio svoj zadatak.

Ovaj mali zadatak mi je pokazao koliko je važno preuzeti odgovornost i biti tu za zajednicu. Iako je bilo naporno, isplatilo se.

Sada se radujem mirnom danu u svojoj toploj stanu. Pogled na čisti, pokriveni snijegom put mi daje osjećaj zadovoljstva i ponosa.

Čišćenje snijega ispred mog stana bilo je više od obaveze. Bila je to prilika da budem dio zajednice i pokažem da brinemo jedni o drugima.

Vokabular

die Arme ruke
die Aufgabe zadatak
der Gehweg pločnik
die Gemeinschaft zajednica
di Kinder djeca
die Luft zrak
die Nachbarn susjedi
die Nacht noć
das Salz sol
die Schaufel lopatu
der Schnee snijeg
die Schneedecke snežni pokrivač
die Schneeräumung čišćenje snijega
die Schneeschaufel snježna lopata
die Schokolade čokolada
die Verantwortung odgovornost
der Weg put
die Wohnung stan
die Zufriedenheit zadovoljstvo

Možda Vas interesuje