Hausarbeit ist nicht mein Ding

Kućanski poslovi nisu moja stvar

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Ich heiße Emma und ich muss zugeben, dass ich Hausarbeit überhaupt nicht mag. Das Waschen, Staubsaugen und Bügeln scheint nie aufzuhören. Es gibt immer etwas, das getan werden muss.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Zovem se Emma i moram priznati da uopšte ne volim kućanske poslove. Pranje, usisavanje i peglanje kao da nikada ne prestaju. Uvijek ima nešto što treba uraditi.

Svaki put kada uključim veš mašinu, razmišljam kako bih radije bila napolju i igrala fudbal. Usisivač je glasan i smeta mi dok slušam muziku. A tokom peglanja moram biti tako oprezna da ništa ne spalim.

Jednog dana odlučila sam napraviti plan. Pomislila sam, ako sve uradim brzo i efikasno, imaću više vremena za stvari koje volim da radim. Stoga sam pustila muziku i počela sa čišćenjem.

Na moje iznenađenje, vrijeme je prošlo mnogo brže dok sam slušala muziku. Plesala sam s usisivačem po sobi i smijala se. Pranje i peglanje i dalje nisu bili moje omiljene aktivnosti, ali bilo je podnošljivije.

Nakon što sam završila, pogledala sam oko sebe. Kuća je bila čista, i osjećala sam se dobro. Uspjela sam učiniti kućanske poslove manje dosadnim i sada sam imala vremena za svoj omiljeni hobi.

Naučila sam da čak i najneugodniji zadaci mogu postati bolji ako ih spojite sa malo zabave. Možda nikada neću voljeti čišćenje, ali sada znam kako ga učiniti podnošljivijim.

Kućanski poslovi i dalje nisu moja stvar, ali naučila sam ih prihvatiti kao dio života. I ko zna, možda jednog dana čak pronađem zadovoljstvo u njima. Do tada, nastaviću slušati muziku i plesati sa svojim usisivačem.

Možda Vas interesuje