Streit mit meinem Bruder und meiner Schwester

Svađa s mojim bratom i sestrom

Sadržaj

Kurzgeschichte

Ich heiße Lena und ich streite mich oft mit meinem Bruder Max und meiner Schwester Sophie. Wir teilen uns ein Zimmer und manchmal ist es wirklich schwierig, sich zu einigen. Es geht um Spielzeug, Bücher oder wer zuerst duschen darf.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Zovem se Lena i često se svađam sa svojim bratom Maxom i sestrom Sophie. Dijelimo sobu i ponekad je zaista teško postići dogovor. Radi se o igračkama, knjigama ili o tome ko će prvi ići na tuširanje.

Max često uzima moje stvari bez pitanja, a Sophie pjeva glasno kada se želim koncentrirati. Kažem im da prestanu, ali ponekad jednostavno ne slušaju. Tada mali spor preraste u veliku buku.

Jednog dana odlučili smo postaviti pravila. Svako od nas je napisao što ga smeta i što bismo mogli promijeniti. Razgovarali smo o tome i pokušali pronaći rješenja.

Napravili smo plan tko kada može ići na tuširanje i napravili raspored za gledanje televizije. Također smo odlučili da svatko mora poštovati tuđe stvari.

Nije uvijek bilo lako držati se pravila, ali trudili smo se. Ako je netko zaboravio, ispričao se i pokušao bolje postupiti sljedeći put.

Polako se situacija poboljšavala. Naučili smo paziti jedni na druge i naše svađe su postale rjeđe. Shvatili smo da je puno ljepše igrati se zajedno i zabavljati.

Naravno, još uvijek postoje trenuci kada se ne slažemo, ali sada znamo kako razgovarati o tome i pronaći rješenje. Nismo samo braća i sestre, mi smo i prijatelji.

Drago mi je što smo naučili raspravljati o svojim problemima. Svađe su dio toga, ali važno je i pomiriti se. I to nas čini još jačom obitelji.

Možda Vas interesuje