Morgendlicher Besuch beim Bäcker

Jutarnja posjeta pekaru

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Der Wecker klingelte früh, und obwohl ich noch müde war, freute ich mich auf meinen morgendlichen Besuch beim Bäcker. Es war ein kleines Ritual, bevor der Arbeitstag begann. Die frische Morgenluft und der Gedanke an duftende, belegte Brötchen machten das Aufstehen leichter.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Budilnik je zvonio rano, i iako sam još uvijek bila umorna, radovala sam se jutarnjoj posjeti pekari. To je bio mali ritual prije početka radnog dana. Svjež jutarnji zrak i misao na mirisne, punjene peciva olakšavali su ustajanje.

Kada sam ušla u pekaru, dočekao me topao miris svježeg kruha i peciva. Pekar, gospodin Müller, pozdravio me s prijateljskim osmijehom. “Uobičajeno?”, pitao je, a ja sam klimnula glavom. Znao je točno kako volim svoja peciva.

Dok je gospodin Müller pripremao moja peciva, razgledala sam prodavnicu. Izlog je bio pun raznih poslastica. Od slanih peciva s sirom do slatkih kolačića – izbor je uvijek bio primamljiv. Ali ja sam ostao vjerna svojim omiljenim pecivima.

S vrećicom punom svježe pripremljenih peciva, napustila sam prodavnicu. Kratki razgovor i prijateljska razmjena s gospodinom Müllerom pružili su mi pozitivan početak dana. To su bili ti mali trenuci koji su činili svakodnevicu posebnom.

Na putu prema poslu uživala sam u pecivu i osjećala sam se spremnom za izazove dana. Bila sam zahvalna na ovom jutarnjem ritualu koji mi je pružao ne samo ukusna peciva, već i dozu ljudske topline i ljubaznosti.

Kada sam stigla u ured, moj stomak je bio zadovoljan, a moj um budan i spreman. Znala sam da bez obzira na to što dan donosi, počinje s uvjerenjem da male radosti poput posjete pekari čine razliku.

Možda Vas interesuje