Bens besonderer Geburtstag

Benov naročiti rođendan

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Heute war kein gewöhnlicher Tag, denn Ben wurde acht Jahre alt. Schon beim Aufwachen spürte er die Aufregung in der Luft. Sein Zimmer war mit bunten Ballons und Girlanden geschmückt, ein Vorgeschmack auf die Feierlichkeiten, die kommen sollten.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Danas nije bio običan dan, jer je Ben napunio osam godina. Već pri buđenju osjetio je uzbuđenje u zraku. Njegova soba bila je ukrašena šarenim balonima i girlandama, kao najava proslave koja je trebala uslijediti.

Za doručkom ga je čekalo iznenađenje. Njegova porodica je pripremila ogromnu rođendansku tortu sa osam sjajnih svijećica. Benove oči su zasjale od radosti dok je ispuhao svijećice i nešto poželio.

Nakon doručka, počele su pripreme za zabavu. Ben je pomagao da se naduvaju baloni i da se raspodele šeširići za zabavu. S dolaskom svakog gosta, njegovo uzbuđenje je raslo. Ubrzo je kuća bila puna smijeha i veselih razgovora.

Vrhunci zabave bili su igre. Ben i njegovi prijatelji su igrali “Udari lonac”, “Trku u vrećama” i “Muzičke stolice”. Svaka igra je donosila novi smijeh i stvarala nezaboravne trenutke koji su se urezali u Benovo sjećanje.

Kada je zabava završila i posljednji gosti su se oprostili, Ben se osjećao pomalo tužno, ali i nevjerovatno zahvalno. Njegovi roditelji su ga zagrlili i uvjeravali ga da je ovaj dan samo početak mnogih lijepih uspomena u novoj godini života.

Kasnije te večeri, dok je Ben ležao u krevetu i razmišljao o događajima dana, nije mogao a da se ne nasmiješi. Ovaj rođendan nije bio samo dan pun poklona i igara, već dan obilježen ljubavlju, prijateljstvom i nezaboravnim trenucima.

Možda Vas interesuje