Ein Abend im Cabaret mit Klavier und Sketchen

Veče u kabareu sa klavirom i skečevima

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Heute Abend gehen Marie und ihre Freundin Anna in ein Cabaret. Sie haben gehört, dass ein berühmter Künstler dort auftritt. Er spielt Klavier und erzählt lustige Geschichten.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Večeras Marie i njena prijateljica Anna idu u kabare. Čule su da tamo nastupa poznati umjetnik. Svira klavir i priča smiješne priče.

Dolaze u kabare i atmosfera je čarobna. Svjetla su prigušena i u pozadini svira tiha klavirska muzika. Marie i Anna pronalaze svoja mjesta i iščekuju s nestrpljenjem.

Umjetnik izlazi na scenu i publika aplaudira. On se smješka i počinje svirati na klaviru. Melodija je lijepa i Marie se osjeća opušteno.

Između pjesama umjetnik izvodi skečeve. Govori o smiješnim situacijama iz svakodnevnog života i svi u publici se smiju. Marie i Anna se kikoću i uživaju u predstavi.

To je posebna noć. Muzika i šale ispunjavaju prostoriju radošću i toplinom. Marie osjeća kako muzika dodiruje njeno srce.

Nakon predstave Marie i Anna susreću umjetnika. Hvale njegov nastup i on se zahvaljuje sa ljubaznim osmijehom. Prave zajedničku fotografiju kao uspomenu na ovu divnu večer.

Na putu kući Marie i Anna pričaju samo o predstavi. Sretne su što su večer provele zajedno. Bila je to savršena kombinacija muzike, humora i prijateljstva.

Marie misli da nikada neće zaboraviti ovu noć. Osjeća se inspirisano i sretno. „Moramo ovo ponoviti“, kaže Anna. Marie klima glavom i smješka se. Zaista je bila noć za pamćenje.

Možda Vas interesuje