Eine Nacht auf der Baustelle

Noć na gradilištu

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Beni und Vivien standen vor einer großen Herausforderung. Die Baustelle, an der sie arbeiteten, musste über Nacht fertiggestellt werden. Trotz der Müdigkeit, die in ihren Knochen nagte, waren sie entschlossen, die Aufgabe zu meistern.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Beni i Vivien su stajali pred velikim izazovom. Gradilište na kojem su radili moralo je biti završeno preko noći. Uprkos umoru koji im je grizao kosti, bili su odlučni da izvrše zadatak.

Pod slabim sjajem reflektora radili su grozničavo. Zvuk lupanja metala i brujanje mašina ispunjavali su zrak. Razmijenili su tek nekoliko riječi, svaki pokret bio je usmjeren na efikasnost i preciznost.

Kako je sunce počelo rasti, polako se pokazivao rezultat njihovog napornog rada. Struktura koja je prethodne večeri izgledala nedovršena i haotična, sada je stajala čvrsto i spremna da ispuni svoju svrhu. Beni i Vivien jedva su mogli vjerovati, ali uspjeli su.

S umornim, ali ponosnim pogledima promatrali su svoje djelo. Napor noći ostavio je tragove, ali osjećaj zadovoljstva i ponosa prevagnuo je. Znali su da je njihov težak rad napravio razliku.

Kada su napustili gradilište, njihovi koraci su bili teški, ali njihov duh lagan. Izlazeće sunce je obojalo nebo u toplim bojama i ponudilo slikovit završetak njihove duge noći.

Kada su stigli kući, Beni i Vivien su umorno pali u krevet. San je došao brzo, ali čak i u njihovim snovima odjekivali su noćni odjeci – zveckanje alata, brujanje mašina i duboki osjećaj zajedničkog uspjeha.

Možda Vas interesuje