Der Umzug in eine günstigere Wohnung

Preseljenje u povoljniji stan

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Anna hat beschlossen, in eine günstigere Wohnung im selben Stadtteil umzuziehen. Sie ist ein wenig traurig, weil sie ihre alte Wohnung mag, aber sie freut sich auf das neue Abenteuer. Ihre Freunde haben versprochen, ihr bei der Umzugsarbeit zu helfen.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Anna je odlučila da se preseli u povoljniji stan u istom kvartu. Malo je tužna jer joj se sviđa njen stari stan, ali se raduje novoj avanturi. Njeni prijatelji su obećali da će joj pomoći u preseljenju.

Na jutro dana preseljenja, Annini prijatelji dolaze na vrijeme. Donose kutije za selidbu, ljepljivu traku i mnogo spremnih ruku. Anna je zahvalna na njihovoj podršci i osjeća se manje pod stresom.

Počinju puniti kutije knjigama, odjećom i posuđem. Svi prionu na posao i uskoro je stari stan prazan. „To je bilo brže nego što sam mislila“, kaže Anna olakšano.

Po dolasku u novi stan, počinju postavljati namještaj i raspakivati kutije. Annini prijatelji se šale i smiju, čineći posao mnogo ugodnijim.

Anna otvara jednu po jednu kutiju i nalazi svoj omiljeni okvir za slike. Postavlja ga na policu u svom novom dnevnom boravku. „Sada se već više osjeća kao dom“, kaže sa osmijehom.

Nakon nekoliko sati teškog rada, selidba je konačno završena. Anna se zahvaljuje svojim prijateljima pizzom i hladnim pićima. Jedu zajedno i pričaju o smiješnim trenucima dana.

Kada prijatelji odu, Anna razgleda svoj novi stan. Osjeća se sretno i zahvalno na pomoći svojih prijatelja. „Bez njih bi sve to bilo mnogo teže“, razmišlja.

Sada je vrijeme za Annu da se navikne na svoj novi dom. Raduje se stvaranju novih uspomena u ovom stanu. Sa mislima o divnim prijateljima, završava dan zadovoljna.

Možda Vas interesuje