Ein Wochenende am Meer in Holland

Vikend na moru u Holandiji

njemacki.eu

Kurzgeschichte

Dieses Wochenende ist etwas ganz Besonderes, denn meine Familie und ich fahren nach Holland ans Meer. Wir haben schon seit Monaten darauf gewartet. Die Vorstellung, im Sand zu spielen und die Wellen zu hören, macht uns alle aufgeregt.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Ovaj vikend je nešto posebno, jer moja porodica i ja idemo u Holandiju na more. Čekali smo na to već mjesecima. Zamisao da se igramo u pijesku i slušamo valove čini nas sve uzbuđenima.

Rano ujutro pakujemo auto i krećemo na put. Vožnja je duga, ali pjevamo pjesme i pričamo priče da ubijemo vrijeme. Kada dođemo do obale, naša lica sijaju od radosti.

Iznajmljujemo malu kuću u blizini plaže. Ugodna je i ima mali vrt. Jedva čekamo da ostavimo stvari i odemo na plažu. Pijesak je mekan pod našim nogama, a more šumi umirujuće.

Na plaži gradimo dvorce od pijeska i sakupljamo lijepe školjke. Moj brat i ja skačemo preko valova i puno se smijemo. Mama i tata se opuštaju i uživaju u miru.

Uveče idemo u mali restoran i jedemo svježu ribu. Hrana je ukusna i svi smo sretni. Zatim pravimo šetnju po plaži i gledamo zalazak sunca.

Noću slušamo šum mora i spavamo duboko i čvrsto. Tako je mirno, daleko od grada i njegove buke.

Dani na moru brzo prolaze, ali uspomene ostaju zauvijek. Obećavamo si da ćemo sljedeće godine ponovo doći i doživjeti još lijepih trenutaka zajedno.

Na povratku kući malo smo tužni što je vikend već gotov. Ali zahvalni smo za lijepo vrijeme koje smo proveli zajedno na moru u Holandiji.

Možda Vas interesuje