Grillparty im Garten mit einem Freund vom Balkan

Roštilj u vrtu sa prijateljem sa Balkana

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Max hat eine Einladung von seinem Freund Ivan, der vom Balkan kommt, zu einer Grillparty in seinem Garten bekommen. Er hat ihm erzählt, dass es viele leckere Spezialitäten geben wird. Max ist sehr gespannt und freut sich darauf.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Max je dobio poziv od svog prijatelja Ivana, koji dolazi sa Balkana, na roštilj u njegovom vrtu. Rekao mu je da će biti mnogo ukusnih specijaliteta. Max je veoma uzbuđen i raduje se tome.

Kada Max stigne u vrt, već se osjeća predivan miris pečenog mesa i svježih začina. Ivan ga srdačno dočekuje i pokazuje mu veliki roštilj na kojem se peku ćevapčići i pljeskavice.

Ivanova porodica je takođe tamo i svi su veoma prijateljski nastrojeni. Nude Maxu domaći ajvar i svjež hleb. Max proba sve i nalazi da je veoma ukusno.

Djeca se igraju u vrtu, dok se odrasli zabavljaju i smiju. Ivan priča priče iz svoje domovine i Max sa zanimanjem sluša.

Nakon jela, Ivanova djeca donose gitaru i bubanj. Počinju da pjevaju i sviraju tradicionalne pjesme. Max je impresioniran muzikom i veselom atmosferom.

Kada padne mrak, Ivan pali logorsku vatru. Svi se sjedaju oko vatre, pričaju i uživaju u toploj ljetnoj noći.

Max se osjeća veoma ugodno i zahvalan je na gostoprimstvu. Naučio je mnogo o kulturi i tradicijama Balkana i našao nove prijatelje.

Kada je vrijeme za odlazak, Max zahvaljuje Ivanu i njegovoj porodici za predivno veče. Zna da će ovu posebnu roštiljadu dugo pamtiti.

Možda Vas interesuje