Die Renovierung meiner Wohnung

Renoviranje mog stana

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Ich habe beschlossen, dass es Zeit ist, meine Wohnung zu renovieren. Die Wände sehen schon alt und ein wenig schmutzig aus. Also muss ich sie neu streichen, um meiner Wohnung ein frisches und neues Aussehen zu geben.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Odlučio sam da je vrijeme da renoviram svoj stan. Zidovi izgledaju stari i pomalo prljavi. Dakle, moram ih ponovo obojiti kako bih stanu dao svjež i nov izgled.

Prvo biram boje. Želim svijetle i prijatne boje koje će moj dom učiniti udobnim. U prodavnici građevinskog materijala nalazim tačno ono što tražim. Naoružan četkama, valjcima za bojenje i zaštitnom folijom, spremam se za posao.

Počinje bojenje. Prekrivam namještaj i pažljivo zatvaram prozorske okvire. Svaki potez četkom čini zid ljepšim. To je težak posao, ali je zabavno gledati kako se sve mijenja.

Ponekad boja kaplje ili slučajno pređem liniju. Ali to je u redu. S malo strpljenja i koncentracije sve mogu ispraviti.

Nakon nekoliko sati zidovi su gotovi. Boje su svijetle i sve izgleda puno svježije. Sređujem i uklanjam zaštitne folije. Rezultat je impresivan.

Sjednem i osvrćem se oko sebe. Moj stan se osjeća skoro kao nov. Lijepo je osjećati da sam sve uradio vlastitim rukama.

Sada kada je posao gotov, mogu se opustiti i uživati u svom novom, lijepom domu. Renoviranje je bio izazov, ali i sjajno iskustvo.

Ponosan sam na sebe i radujem se pozivu prijatelja i porodice da im pokažem šta sam postigao. Moj renovirani stan je mjesto gdje se osjećam ugodno i sretno.

Možda Vas interesuje