Mit dem ICE nach Berlin

S ICE-om do Berlina

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Die Ankündigung, dass mein ICE gleich abfahren würde, ließ mein Herz höher schlagen. Berlin, die Stadt der Geschichte, Kultur und unzähligen Möglichkeiten, wartete auf mich. Als ich meinen Sitzplatz im modernen Zug erreichte, fühlte ich, wie die Aufregung in mir wuchs.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Obavijest da će moj ICE uskoro krenuti ubrzala je moje srce. Berlin, grad historije, kulture i nebrojenih mogućnosti, čekao je na mene. Kada sam stigla do svog sjedišta u modernom vozu, osjetila sam kako uzbuđenje raste u meni.

Dok je voz lagano izlazio iz stanice, naslonila sam se i uživala u prolaznom pejzažu. Brzina ICE-a bila je impresivna, a ipak se sve osjećalo mirno i sigurno. Svakim kilometrom koji smo prešli, bila sam sve bliže svom cilju.

Sa knjigom u ruci i kafom na stoliću, vrijeme je proletjelo. Opustajuća atmosfera u vozu i tihi razgovori mojih saputnika stvorili su savršenu pozadinu za moje putovanje.

Kako smo se približavali Berlinu, osjetila sam mješavinu iščekivanja i blage melanholije zbog toga što će ugodna vožnja vozom uskoro završiti. Berlin me dočekao sa svojom impresivnom siluetom i osjećajem grada koji nikada ne spava.

Uzela sam svoj prtljag i pripremila se da napustim voz. Sa svakim korakom koji sam napravila na peronu, osjetila sam energiju grada. Berlin je bio više od odredišta putovanja; bio je obećanje avanture, spoznaje i nezaboravnih iskustava.

Vožnja vozom ICE-om do Berlina nije bila samo putovanje kroz Njemačku, već i putovanje kroz moje vlastite misli i očekivanja. Sa osmijehom na usnama i mapom Berlina u ruci, bila sam spreman zaroniti u srce grada i otkriti sva čuda koja su me čekala.

Možda Vas interesuje