Bernd’s Fußballleidenschaft

Berndova strast za fudbalom

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Bernd liebt Fußball über alles. Jeden Samstag schnürt er seine Fußballschuhe und rennt mit einem Lächeln auf das Spielfeld. Fußballspielen ist sein größter Hobby.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Bernd obožava fudbal više od svega. Svake subote veže svoje fudbalske kopačke i trči na igralište sa osmijehom na licu. Igranje fudbala je njegov najveći hobi.

Trava miriše svježe dok Bernd snažno šutira loptu u gol. “Gol!”, viču njegovi prijatelji. Bernd se osjeća kao prava fudbalska zvijezda. Često trenira jer želi postati sve bolji.

Nakon utakmice svi sjede zajedno i pričaju o najljepšim trenucima. Bernd ponosno priča o svom golu. Fudbal ih sve povezuje. Nije samo u pobjedi, već u zabavi i prijateljstvu.

Ponekad Bernd gleda fudbalske utakmice na televiziji. Sanja o tome kako bi bilo stajati na velikom igralištu. “Jednog dana…”, misli on i osmijehuje se.

Za Bernda, fudbal je više od igre. To je strast koja ga čini sretnim. Svaki udarac, svaki pas daje mu osjećaj da je poseban. Bernd zna da će fudbal uvijek biti dio njegovog života.

Možda Vas interesuje