Arbeitsunfall: Janas unerwartete Pause

Nesreća na poslu: Janina neočekivana pauza

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Jana, eine leidenschaftliche Malerin, arbeitete an einem großen Wandgemälde, als der Unfall geschah. Sie hatte gerade die obersten Ecken des Bildes bearbeitet, voll konzentriert auf ihr Kunstwerk, als ihre Leiter plötzlich wackelte und sie den Halt verlor. Mit einem erschreckten Aufschrei stürzte sie zu Boden.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Jana, strastvena slikarka, radila je na velikom zidnom muralu kada se desila nesreća. Upravo je obrađivala gornje uglove slike, potpuno koncentrisana na svoje umjetničko djelo, kada je njena ljestva iznenada zatresla i izgubila je ravnotežu. Sa uplašenim uzvikom pala je na pod.

Bol je prostrujala kroz njezino tijelo, i na trenutak je ležala zatečena. Njeni kolege su požurili da joj pomognu. Jana je pokušala da se podigne, ali probadajući bol u ruci ju je zaustavio. Bilo je jasno da ne može jednostavno ustati i nastaviti raditi.

U bolnici, ljekar je potvrdio da je slomila ruku. Jana je bila obeshrabrena kad je shvatila da neće moći slikati nekoliko sedmica. Mural, njen projekat na kojem je radila sa toliko strasti, morao je čekati.

Prvi dani oporavka bili su najteži. Jana je morala naučiti prihvatiti mir i fokusirati se na svoj oporavak. Provela je mnogo vremena gledajući kroz prozor i razmišljajući o svojoj umjetnosti i ciljevima.

Vremenom, pronašla je načine kako da izrazi svoju kreativnost i bez upotrebe ruku. Počela je pisati o svojoj umjetnosti, skicirati ideje za buduće projekte i čak vježbati tehnike slikanja svojom nedominantnom rukom.

Kada je Jana konačno mogla ponovo slikati, bila je ne samo fizički oporavljena, već je dobila i novu perspektivu na svoju umjetnost i sposobnosti. Nesreća, koliko god bolna bila, nenamjerno joj je pružila dragocjenu pauzu koja je produbila njeno kreativno razmišljanje i cijenjenje njenog zanata.

Možda Vas interesuje