Der Sprung ins neue Lebensjahr

Skok u novu godinu života

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Mein Herz klopfte heftig, als ich an meinem Geburtstag den Flugplatz betrat. Ein Fallschirmsprung stand auf meiner Wunschliste ganz oben, und heute sollte dieser Wunsch in Erfüllung gehen. Die Aufregung mischte sich mit einem Hauch von Nervosität, als ich meinen Fallschirmanzug anzog.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Moje srce je snažno kucalo dok sam ulazila na aerodrom na svoj rođendan. Padobranski skok bio je na vrhu moje liste želja, i danas se ta želja trebala ostvariti. Uzbuđenje se miješalo s daškom nervoze dok sam oblačila svoje padobransko odijelo.

Iskusni padobranac koji će me pratiti dao mi je temeljitu instrukciju. Njegov smirujući glas i profesionalno držanje dali su mi povjerenje koje mi je bilo potrebno. Svaka riječ je povećavala moju odlučnost, a nebo me zvalo.

U avionu na putu prema gore, svijet se odjednom učinio tako malim. Ispod mene su se prostirala polja, šume i rijeke poput živog slikarstva. Trenutak skoka se približavao, i moje disanje se ubrzavalo od iščekivanja.

Tada, s blagim guranjem, bili smo u zraku. Osjećaj slobodnog pada bio je zapanjujući, vrtlog slobode i adrenalina. Raširila sam ruke i dočekala novu godinu života s otvorenim srcem i vjetrom u licu.

Kada se padobran otvorio, nastupila je tišina. Letjela sam iznad Zemlje, uhvaćena u trenutku potpune tišine i mira. To je bio pogled na svijet koji me učinio poniznom i zahvalnom.

Kada su mi noge konačno dodirnule tlo, osjećala sam se kao ponovo rođena. Ovaj skok je bio više od avanture; bio je slavlje života, hrabrosti i slobode. Moj rođendan nije postao samo stariji za jednu godinu, već i bogatiji za nezaboravno iskustvo.

Možda Vas interesuje