Zugeparkt nach dem Feierabend

Blokiran automobil nakon radnog vremena

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Der Arbeitstag war lang und anstrengend, und alles, worauf ich mich freute, war die Ruhe meines Zuhauses. Als ich jedoch zum Parkplatz kam, erwartete mich eine unangenehme Überraschung. Mein Wagen war von einem anderen Fahrzeug zugeparkt, und es gab keine Möglichkeit, ihn herauszumanövrieren.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Radni dan bio je dug i naporan, i jedva sam čekala mir svog doma. Međutim, kada sam došla do parkirališta, dočekalo me neugodno iznenađenje. Moj automobil bio je blokiran od strane drugog vozila, i nije bilo mogućnosti da ga izmanevrišem van.

Proučavala sam situaciju u nadi da ću pronaći rješenje. No, što sam duže gledala blokirani automobil, to mi je bilo jasnije da sam zaglavljena. Osjetila sam blagu frustraciju. Zašto se to moralo dogoditi baš danas?

Odlučna da riješim problem, počela sam tražiti vlasnika drugog automobila. Pitala sam u okolnim trgovinama i molila prolaznike za pomoć, ali niko nije znao ko je vozač. Vrijeme je prolazilo, a sunce je počelo zalaziti.

Konačno, kada sam već bila na rubu odustajanja, osoba mi je prišla. “Izvinite, je li to vaš automobil?”, pitala je. Osjetila sam olakšanje. Bio je to vlasnik blokirajućeg vozila koji je upravo izlazio iz obližnje zgrade.

Razmijenili smo nekoliko ljubaznih riječi, i u roku od nekoliko minuta put za moj automobil bio je slobodan. Zahvalila sam vozaču i ušla sam u svoj auto. Motor je proradio, i konačno sam mogla krenuti kući.

Dok sam vozila kroz poznate ulice, osjećala sam se zahvalno za strpljenje i mali poslijepodnevni susret. To je bio podsjetnik da se i neočekivane prepreke mogu riješiti i da ponekad malo čekanja vodi do dobrog završetka.

Možda Vas interesuje