Ein Wanderwochenende in Freiburg

Vikend planinarenja u Freiburgu

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Meine Wandergruppe und ich, insgesamt fünf Kollegen, haben ein großes Abenteuer vor uns. Dieses Wochenende wollen wir den Schauinsland in Freiburg erkunden. Die Rucksäcke sind gepackt, die Wanderschuhe geschnürt und die Vorfreude ist riesig.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Moja grupa za planinarenje i ja, ukupno pet kolega, imamo veliku avanturu pred nama. Ovog vikenda želimo istražiti Schauinsland u Freiburgu. Ruksaci su spakovani, planinarske cipele vezane i radost je ogroman.

Sastajemo se rano ujutro da bismo zajedno otišli do početne tačke naše planinarske ture. Nebo je čisto i sunce nas pozdravlja svojim toplim zracima. Počinjemo naš uspon, iščekujući zapanjujuće vidike koji nas čekaju.

Put je izazovan, ali ljepota prirode oko nas daje nam energiju. Vidimo zelene livade, guste šume i čujemo cvrkut ptica. Svaki korak nas vodi više prema vrhu i bliže zajedno kao grupi.

Na pola puta pravimo pauzu pored bistrog planinskog potoka. Punimo naše flaše vodom i dijelimo užine. Svjež zrak i tišina prirode čine da zaboravimo na stres svakodnevice.

Kada smo došli na vrh Schauinslanda, očarani smo pogledom. Grad Freiburg leži daleko ispod nas i svijet se u tom trenutku čini kao da stoji mirno. Uzimamo si vremena da uživamo u panorami i pravimo fotografije za uspomenu.

Silazak je lakši, smijemo se i pričamo priče. Svako od nas se osjeća slobodno i sretno. To je više od običnog planinarenja; to je iskustvo koje nas povezuje.

Natrag na početnoj tački, umorni smo, ali zadovoljni. Rastajemo se s obećanjem da ćemo uskoro opet planirati planinarenje. Ovo zajedničko vrijeme provedeno u prirodi bilo je dragocjeno i ojačalo je naše prijateljstvo.

Na putu kući razmišljam o tome kako je lijepo dijeliti takve trenutke s prijateljima. Schauinsland u Freiburgu će nam uvijek ostati u sjećanju kao mjesto gdje smo zajedno doživjeli avanture.

Možda Vas interesuje