Der Frühing ist da und die Gartenarbeit beginnt

Proljeće je tu i počinje rad u vrtu

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Der Winter war lang und kalt, aber endlich ist der Frühling angekommen. Die Sonne scheint wärmer und die Vögel singen fröhlicher. Paul und seine Großmutter stehen am Fenster und schauen auf den Garten.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Zima je bila duga i hladna, ali napokon je stiglo proljeće. Sunce sija toplije i ptice pjevaju veselije. Paul i njegova baka stoje na prozoru i gledaju u vrt.

„Pogledaj, bako! Prve cvijeće počinje cvjetati“, uzbuđeno viče Paul. Baka se smiješi i kaže: „Da, vrijeme je da izađemo u vrt i radimo. Želiš li mi pomoći?“ Paul klima glavom s entuzijazmom.

Obukli su svoje gumenjake i rukavice za vrt i izlaze van. Vrt izgleda malo divlje nakon duge zime. „Prvo moramo očistiti staro lišće i grane“, objašnjava baka.

Paul vrijedno pomaže. Pruža baki alate i uči kako pravilno njegovati biljke. „Sada ćemo posaditi sjeme za ljetno cvijeće“, kaže baka. Paul pravi male rupe u zemlji i pažljivo stavlja sjeme unutra.

Nakon rada sjede zajedno u vrtu i piju limunadu. Paul se osjeća umorno, ali sretno. „Vrt će uskoro izgledati vrlo lijepo“, kaže baka. Paul klima glavom i raduje se cvijeću i povrću koje će narasti.

Dani postaju duži i rad u vrtu oboje mnogo zabavlja. Paul svaki dan uči nešto novo i ponosan je na ono što su on i njegova baka zajedno stvorili.

Proljeće je vrijeme novih početaka i radosti. I u vrtu Paula i njegove bake počinje cvjetati život, baš kao i njihovo prijateljstvo.

Možda Vas interesuje