Das erste Date mit einem netten Mädchen

Prvi sastanak s jednom simpatičnom djevojkom

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Letzte Woche habe ich ein wirklich nettes Mädchen getroffen. Ihr Name ist Anna und sie hat das schönste Lächeln, das ich je gesehen habe. Wir haben ein bisschen geplaudert und ich habe herausgefunden, dass wir viele gemeinsame Interessen haben.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Prošle sedmice sam upoznao zaista simpatičnu djevojku. Zove se Ana i ima najljepši osmijeh koji sam ikada vidio. Malo smo popričali i otkrio sam da imamo mnogo zajedničkih interesa.

Nisam mogao prestati misliti na Anu, pa sam skupio hrabrost i pitao je za sastanak. Na moje oduševljenje, rekla je da! Odlučili smo se naći ovog vikenda u parku.

Dani do sastanka su mi se činili kao godine. Uzbuđen sam, ali i malo nervozan. Želim da sve bude savršeno. Planiram donijeti Ani malen poklon, nešto što pokazuje da sam razmišljao.

Konačno je došao veliki dan. Obučem svoju omiljenu majicu i napravim posljednje pripreme. Nadam se da će Ana i ja imati dobro vrijeme.

Kada stignem u park, vidim Anu kako sjedi na klupi. Izgleda predivno i moje srce kuca brže. Prilazim joj i dajem joj mali poklon. Njen osmijeh mi govori da sam napravio pravi izbor.

Provedemo popodne pričajući, smijući se i uživajući na suncu. Vrijeme brzo prolazi. Zaista se osjećam ugodno u Aninom društvu.

Kada se sastanak završi, malo mi je tužno što moramo ići. Ali dogovaramo se za još jedan susret. Tako sam sretan što sam upoznao Anu i jedva čekam da je ponovo vidim.

Na putu kući razmišljam o lijepom danu. Jednostavan susret u parku se pretvorio u nešto posebno. Jedva čekam ponovo vidjeti Anu i saznati više o njoj.

Možda Vas interesuje