Meine Woche als Student

Moja sedmica kao studenta

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Montags genieße ich meine Freizeit, denn es stehen keine Vorlesungen an der Universität an. Diese Zeit nutze ich am Morgen, um das Gelernte der vergangenen Woche zu wiederholen und zu vertiefen. Das Lernen ist für mich eine wichtige Routine, um mein Wissen zu festigen.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Ponedjeljkom uživam u slobodnom vremenu, jer na univerzitetu nema predavanja. Ovo vrijeme koristim ujutro da ponovim i produbim ono što sam naučio prethodne sedmice. Učenje je za mene važna rutina kako bih učvrstio svoje znanje.

Za ručak se onda sastajem s prijateljima koji također imaju slobodno. Naše mjesto sastanka ovisi o vremenu: u sunčane dane opuštamo se u parku, a kada pada kiša, povlačimo se u moj udoban stan. Tamo provodimo vrijeme igrajući društvene igre i razgovarajući o događajima tokom sedmice. Povezuje nas šarolik spektar različitih studijskih programa, što naše rasprave čini posebno zanimljivima.

Dani od utorka do četvrtka obilježeni su mojim strogim univerzitetskim rasporedom. Od rano ujutro u osam sati do navečer u sedamnaest sati zauzet sam predavanjima i seminarima. Moj studij, historija, zahtijeva mnogo angažmana i vremena.

Petkom je fokus na praktičnom dijelu mog studija. Imamo nastavu u muzeju, gdje imam priliku primijeniti teoretsko znanje u praksi. Ova iskustva su neprocjenjiva i znatno obogaćuju moj studij.

Subotom se u potpunosti posvećujem svojim domaćim zadacima. Iako je često naporno, vidim kako napredujem iz sedmice u sedmicu. Obično provodim šest do osam sati pišući i istražujući.

Nedjeljom si priuštim pauzu. Čitam knjige o temama koje me osobno zanimaju i bavim se sportom. Stalan dio nedjelje je igranje fudbala s mojim prijateljima. Tako ponovno napunim baterije za predstojeću sedmicu.

To je tok moje sedmice. Dobro je ispunjena, ali svojom raznolikošću donosi mnogo radosti i ispunjenja. Kako vi organizujete svoju sedmicu?

Možda Vas interesuje