Der Tag, an dem ich Vater wurde

Dan kada sam postao otac

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Heute ist ein besonderer Tag. Thomas’ Frau Maria muss ins Krankenhaus, denn ihr Baby soll bald zur Welt kommen. Thomas ist aufgeregt und ein bisschen nervös.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Danas je poseban dan. Thomasova žena Maria mora u bolnicu jer će uskoro roditi njihovo dijete. Thomas je uzbuđen i malo nervozan.

Po dolasku u bolnicu, Mariju i Thomasa dočekuju medicinske sestre. Marija je odvedena u sobu, a Thomas može ostati s njom. Drži je za ruku i pokušava je ohrabriti.

Satima prolaze i Thomas se osjeća nemoćno, ali ostaje jak za Mariju. Priča joj priče i šali se da bi je odvratio. Maria se umorno smješka, i Thomas zna da sve radi kako treba.

Babica dolazi i kaže da će uskoro biti vrijeme. Thomas osjeća kako mu srce brže kuca. Jedva može vjerovati da će uskoro postati otac.

Tada dolazi veliki trenutak. Beba prvi put plače i Thomas osjeća suzu kako mu se kotrlja niz obraz. “To je zdrav dječak”, kaže babica.

Thomas gleda malo biće koje leži u Marijinim rukama. Preplavljen je osjećajima. Ponosom, ljubavlju, zahvalnošću. Ljubi Mariju, a zatim pažljivo glavu svog sina.

“Bila si tako hrabra”, šapuće Mariji. Ona slabo se smješka i klima glavom. “Ovo smo zajedno postigli”, odgovara tiho. Thomas se osjeća kao najsretniji čovjek na svijetu.

U tom trenutku, Thomas zna da mu se život zauvijek promijenio. Sada je otac, i obećava sebi da će biti najbolji otac koji njegov sin može poželjeti.

Možda Vas interesuje