Neuanfang im Altenheim “Sonne”

Novi početak u staračkom domu "Sunce"

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Mein Herz schlug schneller, als ich das Altenheim “Sonne” betrat. Heute war mein erster Arbeitstag als Altenpfleger, und ich war voller Hoffnung und ein wenig Nervosität. Die warme Begrüßung durch das Team gab mir jedoch sofort das Gefühl, am richtigen Ort zu sein.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Srce mi je brže kucalo dok sam ulazio u starački dom “Sonne”. Danas je bio moj prvi radni dan kao njegovatelja, i bio sam pun nade i malo nervozan. Topao doček tima mi je odmah dao osjećaj da sam na pravom mjestu.

Upoznao sam se sa svojom prvom štićenicom, gospođom Müller, koja mi je s prijateljskim osmijehom i nježnim riječima pokazala ustanovu. Stanari su radoznalo pogledali kad smo prolazili pored njihovih soba. U njihovim očima čitao sam priče, životnu mudrost i očekivanje prijateljske riječi.

Moji prvi zadaci bili su empatični i poučni. Pomagao sam oko jela, šetnji u vrtu i njezi. Svaki čin se činio važnim, svaki osmijeh stanara kao dar. Osjetio sam kako moja početna nervoza ustupa mjesto dubokom zadovoljstvu.

Kako je dan završavao, sjeo sam na trenutak s gospodinom Schmidtom, koji je volio pričati priče iz svoje mladosti. Njegove riječi su bile kao mostovi u drugo vrijeme, i osjećao sam se počašćen što ih je dijelio sa mnom.

Svaki razgovor, svaka pružena pomoć, u meni je raslo razumijevanje za ovaj važan posao. Napustio sam starački dom “Sonne” sa znanjem da nisam samo dao, već sam i neizmjerno mnogo primio.

Na putu kući reflektirao sam svoj dan i znao da sam pronašao svoje mjesto. U staračkom domu “Sonne” nije se radilo samo o njezi, već o humanosti, poštovanju i ljubavi. Moj prvi radni dan bio je početak putovanja na kojem ću ne samo pomagati drugima, već i osobno rasti.

Možda Vas interesuje