Gabi kauft im Supermarkt ein

Gabi kupuje u supermarketu

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Gabi griff nach ihrem Einkaufszettel und machte sich auf den Weg zum Supermarkt. Heute stand ein großer Einkauf an, denn sie plante, am Wochenende für ihre Familie ein Festessen zu kochen. Der Supermarkt war nur ein paar Straßen entfernt, und während sie ging, überflog sie die Liste, um sicherzustellen, dass sie nichts vergessen hatte.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Gabi je uzela svoj spisak za kupovinu i krenula prema supermarketu. Danas je bila na redu velika kupovina, jer je planirala da za vikend spremi svečani obrok za svoju porodicu. Supermarket je bio udaljen samo nekoliko ulica, i dok je hodala, pregledala je listu da se osigura da nije ništa zaboravila.

Po dolasku u supermarket, uzela je kolica i započela svoj obilazak. Prvo je otišla do odjela za voće i povrće. Raznobojnost svježih proizvoda je uvijek bila radost za Gabi. Pažljivo je birala najbolje paradajze, tikvice i začine za svoja jela.

Nastavila je put do mesare, gdje je razgovarala s mesarom o savršenom komadu mesa za svoju večeru. Mesar, koji je znao njenu sklonost ka dobroj kuhinji, dao joj je korisne savjete i isjekao meso tačno po njenoj želji.

Usput je srela nekoliko poznanika i razmijenila par ljubaznih riječi. Supermarket nije bio samo mjesto za kupovinu, već i društveno okupljalište. Gabi je uživala u tim malim susretima koji su obogaćivali njen svakodnevni život.

Sa punim kolicima, uputila se prema kasi. Dok je stavljala svoje kupovine na traku, razmišljala je o planiranom meniju i veselila se kuhanju i vremenu provedenom s porodicom. Plaćanje je brzo završeno, i s ljubaznim osmijehom osoblja na kasi, napustila je supermarket.

Po povratku kući, Gabi je pažljivo pospremila svoje kupovine. Znala je da će pripreme za svečani obrok oduzeti dosta vremena, ali to joj je bilo vrijedno. Kuhanje je bila njena strast, a radost koju je donosila njenoj porodici bila je neprocjenjiva.

Možda Vas interesuje