Nach der Arbeit ins Fitnessstudio

Nakon posla u teretanu

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Nach einem langen Arbeitstag freue ich mich darauf, mit meiner Kollegin Lisa ins Fitnessstudio zu gehen. Wir haben beschlossen, zusammen zu trainieren, um fit zu bleiben und Stress abzubauen. Unsere Taschen sind gepackt und wir sind bereit, loszulegen.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Nakon dugog radnog dana radujem se što ću ići sa koleginicom Lisom u teretanu. Odlučili smo zajedno trenirati kako bismo ostali u formi i razgradili (smanjili) stres. Naše torbe su spremne i spremni smo za početak.

Kada stignemo u teretanu, presvlačimo se i susrećemo u dvorani za trening. Počinjemo s zagrijavanjem na traci za trčanje. Lijepo je osjećati kako se krećemo i ostavljamo brige dana iza sebe.

Zatim prelazimo na sprave za jačanje mišića. Pomažemo jedna drugoj da pravilno podesimo težine i pazimo da ispravno izvodimo vježbe. Zabavno je trenirati zajedno i međusobno se motivirati.

Nakon treninga snage, radimo nekoliko vježbi istezanja. Naši mišići su sada topli i fleksibilni. Osjećamo kako se napetost oslobađa i nastupa osjećaj opuštenosti.

Na kraju treninga, priuštimo si kratku pauzu u sauni. Toplina nam prija i osjećamo se opušteno i zadovoljno.

Na putu kući pričamo o tome koliko je trening bio dobar. Ponosni smo na sebe što smo ostali dosljedni, čak i kada smo ponekad umorni od posla.

Kada stignem kući, osjećam se osvježeno i puno energije. Trening sa Lisom nije samo dobar za fizičku kondiciju, već je i lijepa prilika da provedem vrijeme s prijateljicom.

Već se radujem našem sljedećem treningu. Divno je imati partnera za trening koji te podržava i motivira. Zajedno smo snažan tim!

Možda Vas interesuje