Mein Auto und der Termin beim TÜV

Moj auto i termin kod Tehničkog pregleda

njemacki.eu

Kurzgeschichte

Mein Auto ist schon etwas älter und jetzt ist es wieder soweit: Der Termin für den technischen Überprüfungsdienst, den TÜV, steht an. Ich bin ein bisschen nervös, denn ich möchte, dass alles reibungslos verläuft.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Moj auto je već malo stariji i sada je opet vrijeme: Termin za tehnički pregled, TÜV, je na redu. Malo sam nervozan, jer želim da sve prođe bez problema.

Prije nego što odem na TÜV, ponovo provjeravam sve. Provjeravam ulje, dopunjavam tečnost za pranje stakla i kontroliram pritisak u gumama. Želim da moj auto ostavi dobar dojam.

Na dan termina idem na stanicu TÜV. Zaposleni tamo su veoma profesionalni. Zamolili su me da malo pričekam dok pregledaju moj auto.

Nestrpljivo čekam. Nadam se da neće pronaći velike nedostatke. Nakon nekog vremena, pregledač me poziva k sebi. Objasnio mi je da je moj auto u redu, ali da su potrebne neke male popravke.

Osjećam olakšanje. Popravke nisu skupe i mogu se brzo obaviti. Pregledač mi daje listu stvari koje trebam popraviti i pečat za TÜV.

Nakon posjete TÜV-u, osjećam se bolje. Znam da je moj auto siguran i da se na njega mogu osloniti. Lijepo je biti pažljiv i brinuti se o svom vozilu.

Idem u radionicu da obavim te male popravke. Nakon toga, moj auto je ponovo spreman za cestu. Drago mi je da je sve prošlo tako dobro.

Posjeta TÜV-u je važna za sigurnost u saobraćaju. Naučio sam da su dobra priprema i redovno održavanje neophodni za održavanje mog auta u najboljem stanju.

Možda Vas interesuje