Viviens verschwundene Katze

Vivienina nestala mačka

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

An einem klaren Frühlingsmorgen bemerkte Vivien, dass ihre geliebte Katze Mimi nicht an ihrem üblichen Platz schlief. Das Haus durchsuchend, fand sie nur Mimis Lieblingsspielzeug unter dem Sofa.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Jednog jasnog proljetnog jutra, Vivien je primijetila da njena voljena mačka Mimi ne spava na svom uobičajenom mjestu. Pretražujući kuću, pronašla je samo Mimino omiljenu igračku ispod sofe.

Zabrinuta, Vivien je hodala kroz susjedstvo dozivajući Mimino ime. Razmišljala je o tome kako je Mimi prije godina ušla u njen život kao malo, uplašeno mače i kako su od tada bile nerazdvojne.

Vivien je odlučila napraviti plakate s slikom Mimi i svojim kontakt podacima. Objesila ih je na svakom uglu ulice, nadajući se da je neko vidio njenu voljenu mačku.

Dani su prolazili, i Vivien se osjećala sve beznadnijom. Ali onda, jednog popodneva, zazvonio joj je telefon. Nježan glas na drugom kraju je rekao: “Mislim da sam pronašla vašu mačku.”

Puna nade, Vivien je otišla na adresu koju je pozivatelj naveo. Tamo je pronašla Mimi koja je bila hranjena od strane ljubazne starije dame. Dama je objasnila da je Mimi prije nekoliko dana došla u njen vrt.

Sa suzama radosti u očima, Vivien je zahvalila dami i uzela Mimi u svoje naručje. Znala je da je njihova veza s Mimi bila nešto posebno i da je njihova mala porodica sada ponovo bila kompletna.

Možda Vas interesuje