Das unerwartete Paket

Neočekivani paket

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Als ich von der Arbeit nach Hause kam, fand ich eine Benachrichtigung in meinem Briefkasten. Ein Paket, auf das ich schon sehnsüchtig gewartet hatte, war bei meinem Nachbarn abgegeben worden. Neugierig und ein wenig aufgeregt machte ich mich auf den Weg, um es abzuholen.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Kada sam se vratila s posla kući, pronašla sam obavijest u svom poštanskom sandučiću. Paket, koji sam nestrpljivo očekivla, bio je ostavljen kod mog susjeda. Znatiželjna i malo uzbuđena, krenula sam po njega.

Pozvonila sam kod gospodina Schmidta, starijeg gospodina koji je već godinama živio pored. Otvorio je vrata s prijateljskim osmijehom i pozvao me unutra. Paket je već stajao u hodniku, veći i teži nego što sam očekivala.

Gospodin Schmidt mi je pomogao da paket odnesem do moje kuće. Na putu smo malo popričali. Pričao mi je o svojim mlađim danima i kako se susjedstvo promijenilo tijekom godina. Njegove priče su bile fascinantne i nasmijale su me.

Kada sam stigla kući, srdačno sam se zahvalila gospodinu Schmidtu, a zatim sam s nestrpljenjem otvorila paket. Unutar njega našala sam ne samo ono što sam naručila, već i malo iznenađenje. Na vrhu je ležalo ručno napisano pismo, prijateljski gest od nekoga koga nikada nisam srela.

Pismo je bilo od osobe koja je poslala paket. Zahvaljivala mi se za malu pomoć koju sam joj ponudila preko interneta prije nekog vremena. Bila sam dirnuta njezinom zahvalnošću i sjećanjem na dobro djelo koje sam gotovo zaboravila.

Ovaj paket je bio više od obične dostave; bio je podsjetnik da male geste mogu imati veliko značenje. S osmijehom na licu i toplinom u srcu, pogledala sam kroz prozor prema gospodinu Schmidtu. Osjećala sam se zahvalno što imam tako dobre susjede i neočekivana prijateljstva u svom životu.

Možda Vas interesuje