Jessicas Neuanfang

Jessicin novi početak

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Der Tag, an dem Jessica ihre Stelle kündigte, war gefüllt mit gemischten Gefühlen. Es war ein Schritt, den sie lange überlegt hatte, und nun, da er getan war, fühlte sie eine Mischung aus Erleichterung und Nervosität. Sie hatte ihren sicheren Hafen verlassen und segelte nun in unbekannte Gewässer.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Dan kada je Jessica dala otkaz bio je ispunjen mješovitim osjećajima. Bio je to korak o kojem je dugo razmišljala, i sada, kada je bio učinjen, osjećala je mješavinu olakšanja i nervoze. Napustila je svoju sigurnu luku i sada plovila u nepoznate vode.

Dok je posljednji put izlazila iz svoje kancelarije, prisjećala se izazova i trijumfa koje je tamo doživjela. Svaki prazan stol, svaki tih hodnik činio se da priča priču. Ali duboko u svom srcu, Jessica je znala da je vrijeme za promjenu.

Kada je stigla kući, Jessica je sjela za svoj radni stol i gledala u prazan kalendar pred sobom. Naredni dani bili su neispisani, platno koje je čekalo da bude obojeno. Bilo je zastrašujuće, ali i uzbudljivo zamisliti šta bi moglo doći.

U narednim danima, Jessica je počela realizovati svoje planove. Sastajala se sa starim prijateljima, tražila nove prilike i uzimala vremena za sebe – nešto što bi u njenom starom poslu bilo nezamislivo.

Sa svakim korakom koji je preduzimala, osjećala je kako joj se samopouzdanje učvršćuje. Nije bilo garancije za uspjeh, ali to je bilo u redu. Jessica je shvatila da je pravi uspjeh imati hrabrosti slijediti svoje srce.

Dok je jedne večeri posmatrala zalazak sunca na šetnji, osjećala je duboko zadovoljstvo. Jessica je dala otkaz, ali istovremeno, dala je šansu sebi i svojim snovima. Bio je to početak nečeg novog, nečeg lijepog.

Možda Vas interesuje