Der erste Tag im Kindergarten

Prvi dan u vrtiću

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Heute ist ein großer Tag, denn ich bringe mein Kind zum ersten Mal in den Kindergarten. Mein Herz klopft vor Aufregung und ein wenig Sorge. Wie wird es meinem Kleinen in der neuen Umgebung gefallen?

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Danas je veliki dan, jer prvi put vodim svoje dijete u vrtić. Srce mi kuca od uzbuđenja i malo brige. Kako će se mom malenom svidjeti u novom okruženju?

Kada stignemo u vrtić, dočekuje nas ljubazna odgajateljica. Pokazuje nam igraonicu, vrt i mnoge šarene igračke. Moje dijete radoznalo gleda oko sebe i njegovo lice počinje sjati.

Vrijeme je da se oprostim. Kleknem, zagrlim svoje dijete i kažem mu da ću uskoro doći po njega. Odgajateljica ga nježno uzima za ruku i vodi ga ka ostaloj djeci.

Odlazim iz vrtića s osjećajem nostalgije, ali i sa sigurnošću da je moje dijete u dobrim rukama. Kroz prozor vidim kako već igra s ostalom djecom.

Vrijeme prolazi i ja dolazim po svoje dijete. Odgajateljica mi priča kako se moj mali odlično snašao prvog dana. Igrao se, smijao se i čak već našao novog prijatelja.

Na putu kući, moje dijete uzbuđeno priča o svim avanturama dana. Njegove oči sjaje i osjećam duboku radost u svom srcu.

Prvi dan u vrtiću bio je važan korak za nas oboje. Ponosna sam na svoje dijete i zahvalna odgajateljima koji su ovaj prijelaz učinili tako nježnim.

Ovo iskustvo nam je pokazalo da su promjene iako izazovne, također pune novih mogućnosti. Radujem se što ću pratiti svoje dijete na njegovom putu rasta i učenja.

Možda Vas interesuje