Jule vermisst ihre Katze

Julina izgubljena mačka

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Als Jule bemerkte, dass ihre Katze Luna nicht zum Abendessen kam, breitete sich Sorge in ihrem Herzen aus. Luna war eine abenteuerlustige Katze, aber sie verpasste nie eine Mahlzeit. Jule rief ihren Namen und durchsuchte das Haus, doch Luna war nirgends zu finden.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Kada je Jule primijetila da njena mačka Luna nije došla na večeru, briga se proširila njenim srcem. Luna je bila avanturistička mačka, ali nikada nije propustila obrok. Jule je dozivala njeno ime i pretraživala kuću, ali Lune nigdje nije bilo.

Naoružana baterijskom lampom, Jule je krenula pretraživati susjedstvo. Dozivala je Lunu dok je hodala ulicama, ali jedini odgovor bio je odjek njenog vlastitog glasa. Mjesec je bio visoko na nebu, a hladan noćni zrak je naterao Jule da se strese.

Nakon sati neuspješne potrage, Jule se iscrpljena vratila kući. Ostavila je Luninu omiljenu deku i igračku ispred vrata, u nadi da će ti poznati predmeti privući njenu voljenu mačku kući. Tada je čekala, sa srcem teškim od brige.

Noć je prošla, i s prvim sunčevim zracima vratila se nada. Jule je otvorila vrata i jedva mogla vjerovati: tamo je bila Luna, umorna i mršava, ali sigurna. Mijaukala je tiho, kao da je htjela ispričati o svojoj noćnoj avanturi.

Sa suzama olakšanja, Jule je podigla Lunu i čvrsto je privila uz sebe. Obećala je da će bolje paziti na svoju znatiželjnu suputnicu. Iako je znala da se Lunin avanturistički duh ne može ukrotiti, nije htjela preuzimati više rizika.

Julino srce je ponovo bilo lagano, i dok se Luna zadovoljno ušuškala u njenom krilu, znala je da je ovo iskustvo samo ojačalo njihovu vezu. Luna je bila više od kućnog ljubimca; bila je dio Juline duše, vjerni prijatelj na četiri šape.

Možda Vas interesuje