Abshied von Frau Müller

Oproštaj od gospođe Müller

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Ich arbeite als Pflegerin in einem Altenheim. Meine Arbeit ist nicht immer leicht, aber ich mache sie gerne. Meine liebste Bewohnerin war Frau Müller, eine sehr freundliche alte Dame.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Radim kao njegovateljica u domu za starije. Moj posao nije uvijek lak, ali ga volim raditi. Moja najdraža stanovnica bila je gospođa Müller, veoma ljubazna starija dama.

Gospođa Müller je uvijek imala osmijeh na usnama, čak i kada je ponekad osjećala bol. Često smo zajedno pile čaj i pričale o njezinoj mladosti. Imala je toliko zanimljivih priča.

Danas je tužan dan jer je gospođa Müller mirno preminula. Kada ulazim u njenu sobu, sve je tiho. Osjećam kako mi suze naviru na oči.

Sjedam pored njezina kreveta i držim je za ruku. Zahvaljujem joj na lijepim trenucima koje smo zajedno proveli. Gospođa Müller bila je poput bake za mene.

Ostali stanovnici i osoblje također su tužni. Gospođa Müller bila je omiljena među svima. Odlučujemo organizirati malu komemoraciju u njenu čast.

Međusobno dijelimo priče o gospođi Müller. Neki se smiju, drugi plaču. Lijepo je vidjeti koliko je života ona dotakla.

Na kraju dana osjećam se tužno, ali i zahvalno. Zahvalna sam što sam imala priliku upoznati i njegovati gospođu Müller. Ona će uvijek ostati u mojim sjećanjima.

Napuštam sobu i tiho zatvaram vrata. Jedno poglavlje je završeno, ali sjećanja na gospođu Müller uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu.

Možda Vas interesuje