Jörgs fahrt zum Karatetraining

Jörgova vožnja na trening karatea

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Jörg warf einen letzten Blick auf seine Uhr, bevor er hastig das Haus verließ. Heute war ein wichtiger Tag, denn es stand eine besondere Karateprüfung bevor. Er konnte es sich nicht leisten, auch nur eine Minute zu spät zu kommen.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Jörg je bacio posljednji pogled na svoj sat prije nego što je požurio da napusti kuću. Danas je bio važan dan, jer je predstojao poseban ispit iz karatea. Nije si mogao priuštiti da kasni ni minute.

Kada je autobus konačno stigao na stanicu, Jörg je sa olakšanjem ušao. Našao je sjedište pored prozora i posmatrao kako grad prolazi pored njega. Njegove misli su bile usmjerene na predstojeće izazove na treningu.

Da bi otklonio te misli, Jörg je izvadio svoj priručnik za karate iz torbe i prelistao stranice. Pokreti koje je vježbao mjesecima izgledali su odjednom opipljiviji. Osjećaj samopouzdanja počeo se širiti u njemu.

Odjednom, autobus je naglo zaustavio, i Jörg je bio izbačen iz svojih misli. Obavijest je informisala putnike o neočekivanom kašnjenju. Jörg je osjetio kako se napetost vraća. Vrijeme je sada bilo njegov najveći protivnik.

Ali Jörg je bio odlučan. Napustio je autobus i odlučio preći ostatak puta pješke. Sa svakim korakom, njegova odlučnost je rasla. Doći će na trening na vrijeme, bez obzira na sve.

Kada je konačno, bez daha, ali tačno na vrijeme, ušao u dvoranu za trening, shvatio je da današnji izazov nije bio samo karate. Radilo se o odlučnosti i volji da se ništa ne dozvoli da ga zaustavi. Jörg je bio spreman.

Možda Vas interesuje