Mein erster Tag in der Schule

Moj prvi dan u školi

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Es war ein sonniger Montagmorgen, als Anna aufwachte. Heute war ihr erster Schultag und sie war sehr aufgeregt. Ihre Schulsachen waren schon alle vorbereitet.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Bio je sunčan ponedjeljak ujutro kada se Ana probudila. Danas je bio njen prvi dan u školi i bila je vrlo uzbuđena. Njena školska oprema već je bila pripremljena.

Nakon doručka, Ana je obukla svoju novu školsku odjeću. Imala je svijetlu suknju i bijelu košulju. “Izgledaš kao mala princeza”, rekla je njena majka i poljubila je u čelo.

Na putu do škole, Ana je držala ruku svojoj mami. “Naći ćeš mnogo novih prijatelja i puno ćeš naučiti”, rekla je ona. Ana je klimnula glavom, ali u njenom stomaku su se osjećali leptirići od uzbuđenja i nervoze.

Kada su stigli u školu, Ana je vidjela mnogo drugih djece. Neki su se igrali, neki su stajali u grupama i pričali. Ana se osjećala malo izgubljeno, ali onda je jedna djevojčica prišla njoj i osmjehnula se.

“Zdravo, ja sam Emma. Hoćeš li sjesti pored mene?”, upitala je djevojčica. Ana se osmjehnula i klimnula. Brzo su se osjećale kao prijateljice.

Učiteljica je pozdravila razred, a Ana je pažljivo slušala. Učili su slova, brojeve i pjevali zajedno. Ani je sve bilo vrlo zanimljivo.

Kada je školski dan završio, Ana je vani čekala njena mama. “Kako je bio tvoj dan?”, upitala je. Ana je pričala o Emi, učiteljici i novim stvarima koje je naučila. “Bilo je super!”, rekla je s širokim osmijehom.

Na putu kući, Ana je razmišljala o danu. Bila je sretna što je našla novu prijateljicu i već se raduje sljedećem školskom danu.

Možda Vas interesuje