Samstagmorgen auf dem Markt

Subotnje jutro na pijaci

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Es ist Samstagmorgen und Lena geht zum Markt in ihrer Stadt. Sie freut sich darauf, frisches Gemüse und Obst für die Woche zu kaufen. Die Sonne scheint und die Vögel singen, es ist ein perfekter Tag für den Markt.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Subota je jutro i Lena ide na pijacu u svom gradu. Raduje se kupovini svježeg povrća i voća za tjedan. Sunce sija i ptice pjevaju, savršen je dan za odlazak na pijacu.

Na pijaci su mnogi štandovi s raznobojnim povrćem i voćem. Lena osjeća svjež miris paradajza i začina. Prilazi svom omiljenom štandu i pozdravlja prodavača.

Pažljivo bira paradajz, krastavce i paprike. Zatim odlazi do štanda s voćem i kupuje jabuke, narandže i banane. Sve izgleda tako svježe i ukusno.

Pored povrća i voća, Lena kupuje i svježi hleb i sir. Prodavač joj daje još nekoliko svježih začina. „Za večeru“, kaže sa osmijehom.

S punim torbama Lena se vraća kući. Raduje se kuhanju ukusnih obroka s tim svježim sastojcima. Posjeta pijaci uvijek joj pričinjava veliko zadovoljstvo.

Kada dođe kući, Lena sve raspakuje i stavlja povrće i voće u frižider. Već planira što će kuhati u narednim danima.

Lena se osjeća dobro jer zna da je kupila zdravu i svježu hranu za svoju obitelj. Subotnje jutro na pijaci za nju je uvijek posebno iskustvo.

S osmijehom priprema ručak. Zahvalna je na bogatom izboru svježih namirnica na pijaci i veseli se sljedećem posjetu.

Možda Vas interesuje