Morgens bin ich immer so müde

Ujutro sam uvijek tako umoran

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Jeden Morgen ist es dasselbe. Der Wecker klingelt, und Max möchte am liebsten die Decke über den Kopf ziehen. Es fühlt sich an, als ob er gerade erst eingeschlafen wäre.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Svako jutro je isto. Budilnik zvoni, i Max bi najradije povukao deku preko glave. Osjeća se kao da je tek zaspao.

Max pritisne na drijemež i okrene se. Topla deka je tako udobna. Ali nakon nekoliko minuta, budilnik ponovo zvoni. „Vrijeme je da ustanem“, mumla Max.

Sa teškim očima Max se diže. Zijeva i proteže se. Njegova soba je još uvijek mračna, i vani je hladno. Max se šlepa do kupatila.

Hladna voda na licu malo pomaže. Max se gleda u ogledalu i misli: „Izgledam kao umorni rakun.“ Pere zube i češlja svoju kosu.

Za doručak ima topli mlijeko i musli. Max sjedi za stolom i još uvijek zijeva. „Jutarnji mrzovoljko“, kaže njegova sestra i smije se. Max okreće očima, ali onda i on mora da se nasmeje.

Nakon doručka Max se već osjeća bolje. Sunce počinje sijati i on oblači svoju omiljenu jaknu. Vrijeme je za školu.

Na putu do škole Max sreće svoje prijatelje. Pričaju i smiju se, i Max zaboravlja na svoju umornost. Dan ipak ne počinje tako loše.

Kada sjedne u učionicu, Max je potpuno budan. Spreman je za nove avanture koje dan nosi. „Sutra ću pokušati brže ustati“, razmišlja Max. Ali duboko u sebi zna da će jutro opet početi umorno.

Možda Vas interesuje