Sabine fährt nach Italien

Sabine putuje u Italiju

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Sabine blickte aus dem Fenster ihres Zuges, während die Landschaft vorbeizog. Sie war auf dem Weg nach Italien, ein Land, das sie schon immer fasziniert hatte. Ihre Augen leuchteten vor Aufregung, als sie über die Abenteuer nachdachte, die vor ihr lagen.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Sabine je gledala kroz prozor svog voza dok je pejzaž prolazio pored nje. Bila je na putu za Italiju, zemlju koja je uvijek fascinirala. Njene oči su sjale od uzbuđenja dok je razmišljala o avanturama koje su je čekale.

Kada je stigla u Italiju, Sabine je dočekala toplina sunca i živahna gužva ljudi. Njena prva stanica bila je Rim, vječni grad, pun istorije i kulture. Nije gubila vrijeme i odmah je počela istraživati drevne ruševine i veličanstvene spomenike.

U narednim danima, Sabine je nastavila putovanje prema jugu i stigla do slikovite Amalfi obale. Kristalno čista voda i šarene kuće koje su se pripijale uz stijene pružale su prizor koji nikada neće zaboraviti. Uživala je u ukusnoj italijanskoj hrani i osvježavajućem okusu lokalnog limoncela.

Svaki dan je donosio nove otkriće. Sabine je naučila kako se pravi tradicionalna pasta u malom selu, i provela je popodne šetajući kroz vinograde Toskane. Prijateljski susreti i srdačno gostoprimstvo domaćina zagrijali su joj srce.

Kako se njeno putovanje bližilo kraju, Sabine se osjećala obogaćeno i inspirisano. Upila je umjetnost, kulturu i pejzaže Italije i bila je zapanjena ljepotom zemlje. Sa koferom punim uspomena i kamerom punom slika, krenula je na put kući.

Natrag u svom rodnom gradu, Sabine je razgledala svoje fotografije i suvenire. Znala je da ju je ovo putovanje promijenilo. Nije otkrila samo Italiju, već i dio sebe. I bila je sigurna, jednog dana će se vratiti.

Možda Vas interesuje