Bereit für den Winter

Spreman za zimu

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Der erste Frost hatte die Stadt in eine glitzernde Winterlandschaft verwandelt. Michael sah aus dem Fenster und wusste, dass es an der Zeit war, die Winterreifen auf seinen Wagen zu montieren. Sicherheit ging vor, besonders bei den bevorstehenden glatten Straßen.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Prvi mraz je pretvorio grad u blistavi zimski pejzaž. Michael je gledao kroz prozor i znao da je vrijeme da montira zimske gume na svoj automobil. Sigurnost je bila na prvom mjestu, posebno s nadolazećim klizavim cestama.

U svojoj garaži, Michael je pronašao zimske gume koje je pažljivo skladištio na proljeće. Provjerio je profil i pritisak u gumama, kako bi bio siguran da su spremne za tešku zimu. Svaka guma je izgledala u savršenom stanju, dobar znak za predstojeće mjesece.

S alatima u ruci, Michael se prihvatio posla. Zamjena guma za njega je bila gotovo meditativna aktivnost. Ritmičko zatezanje šarafa, podizanje automobila – sve to mu je pružalo osjećaj zadovoljstva i kontrole.

Kada su posljednji šarafi bili čvrsto zategnuti, Michael je odstupio i razmotrio svoj rad. Automobil je sada bio spreman suočiti se s izazovima zime. S osjećajem postignuća, pospremio je svoj alat.

Sljedećeg jutra, Michael je pažljivo izvezao iz garaže. Gume su čvrsto hvatale hladnu, klizavu cestu. Osjećao se sigurno i ugodno, znajući da je njegov automobil dobro opremljen za zimu.

Dok je vozio kroz zimski pejzaž, Michael je bio zahvalan na miru i sigurnosti koje su nove gume pružale. To je bio mali, ali odlučujući korak u zaštiti sebe i svoje porodice tokom hladnih mjeseci.

Možda Vas interesuje